9. Hög vilopuls. Irriterande primärvård. IQ-test.

Bästa bloggläsare, här kommer en uppdatering från Brain Man.

På tal om hjärnan, och min kapacitet. Alla läkare säger att min hjärnkapacitet har varit väldigt begränsad under ca 1 år. För att upprätthålla någorlunda normal kapacitet, har hjärnan fått gå på högvarv, utan tillräckligt med blod, plats eller syre. Detta får mig osökt att tänka på ett intelligenstest jag gjorde i höstas. Närmare bestämt den 7:e oktober.

Jag hamnade av en tillfällighet på https://international-iq-test.com, där man mot en avgift på 60 kr kan genomföra ett IQ-test enligt internationell standard. Jag frestades av listan i kanten på webbsidan där man ser en flagga med nationalitet och provresultat live på alla som genomfört testet. Det uppdateras hela tiden. 72 p från Spanien, 110 från Sydkorea, 98 från Italien, osv.

Sagt och gjort, jag satt ca 45 min med provet och svarade på frågor. Det påminner mycket om det test Mensa genomför, vars testversion går att köra gratis, och även det prov jag fick göra när jag mönstrade på 90-talet.

128 poäng! Endast 3% av jordens befolkning har detta resultat eller högre. Enligt testet alltså. Jag utlovar ingen garanti för att detta stämmer. Men ändå. Ett så bra resultat med en stor tumör i huvudet, hjärnan hoptryckt till ett russin och nedjusterad till kvartsfart, ger mig ändå lite självförtroende.

Läkarna säger att min kapacitet kommer att komma tillbaka successivt under året. Men det kan ta flera månader innan hjärnan är tillbaka i normal kapacitet. Helvete vad smart jag kommer bli då! 😀

Nåväl, här kommer dagens allvarliga text.

Självklart skall man inte få vara helt glad, trots att man tagit sig igenom en stor pärs, och trodde den farliga biten var över. Jag har problem med att min vilopuls pendlar mellan 90 och 110. Fast jag sitter still i soffan i två timmar kan pulsen vara 115. Inte blir det bättre av att min pulsklocka skriker VARNING nån gång i timmen när vilopulsen legat över 110 i mer än 10 min.

Jag har kontaktat mina läkarvänner, där ungefär halva skaran säger att jag bör kolla upp detta. Den andra halvan säger att det kan mycket väl bero på en stor operation i skallen, och hela kroppen är stressad. Den kroppsegna ökningen av adrenalin/kortisolnivåer ger per automatik ökad puls.

I alla fall, jag ringde min sköterska i tisdags, som lovade prata med en läkare innan onsdag, då jag hade min sista kontroll av svullnad och stygn.

Vid besöket hade sköterskan pratat med en annan hjärnkirurg än den som opererat mig, och fått ett i min mening märkligt besked. Min höga puls beror inte på operationen eller tumören. Nej, jag hade redan hög puls när jag kom till akuten. Tacka fan för det!

Så beskedet från denne läkare blev att fallet avslutas från neurologens sida. Hjärta är inte deras sak. Du rekommenderas kontakta en vårdcentral för eventuell vidare utredning. Skojar ni? Vad fan är detta för korkat system! Och kan pulsen inte i alla fall bero på att jag hade en stor tumör i skallen när jag kom in?

Jag blev förbannad. Varför kan jag inte bara få göra ett EKG eller remitteras direkt till en hjärtläkare när jag ändå precis varit inlagd två veckor och fått halva skallen tömd på innehåll. Det kommer ju ta en evighet att bara få en telefontid, vilket redan var försent denna dag. Att sedan få en tid till en distriktsläkare, tar uppskattningsvis 2 veckor. Efter det eventuellt en remiss till en kardiolog efter kanske någon månad.

Aldrig i livet!

Nu har jag suttit helt still och skrivit detta i ca 40 min. Min puls enligt min klocka är nu 120 slag per minut. Här ska inte väntas någon månad. Vore ju retligt att dö i hjärtinfarkt när man precis överlevt en stor hjärntumör.

Jag kontaktade direkt mitt försäkringsbolag. Fattar föresten inte varför de inte hör av sig, med sitt 2 miljoners reklamkontrakt någon gång.

Min försäkringsläkare jag fick prata med, instämde, och höll med om att detta behöver remitteras till en kardiolog. -Jag skriver remissen nu medan vi pratar, sa läkaren. Försäkringen garanterar dig en specialistläkare inom 2 veckor. Det kan gå fortare. 

Nästa dag fick jag besked. Det blir på måndag om drygt en vecka. Lysande!

Jag säger det igen. Privat sjukvårdsförsäkring. Vad mycket enklare allt går då. Tyvärr.

Oj oj, jag har så många roliga saker kvar på min lista. Gapträning, taxibråk och presentkort på huvudmassage. Ge er till tåls. Snart kommer familjen hem och då finns det inte på kartan att sitta i tystnad och skriva. Då väntar Nerf-krig och galloperande hästar med barbiedockor på. Gärna med egna höga ljudeffekter. Perfekt för en nyopererad och ljudkänslig patient. Men det har sin charm det med. Såklart.

Förresten, Lannahills är inget jag hittat på för att vara märkvärdig. Det heter Lannahills. Bildbevis nedan. 

Bifogar även resultatet för mitt IQ-test iklädd stor hjärntumör. På den här bloggen finns ingen Jantelag.


Lannahills

Lannahills

https://international-iq-test.com/

Kommentarer