15. Besked gällande MR. Glad Påsk!


Då har svaret på min magnetkameraundersökning av levern kommit per post. Jag är inte döende. Åtminstone inte på grund av min leverförändring.

Skämt och sidor, det var väldigt skönt att få bekräftat. Det rör sig om någon form av godartad kärlmissbildning. Då jag ännu själv inte fått ta del av remissvaret från röntgen, vet jag inte den medicinska termen, men får jag gissa så är det ett så kallat hepatiskt hemangiom. Alltså en benign (godartad) tumör som ej kräver någon behandling. För den intresserade, som vill lära sig mer om godartade levertumörer, kan det med fördel läsas vidare här.

Läkaren, som är neurokirurg (även kallad NK2 i tidigare inlägg), skriver dock:

”Jag har emellertid, då jag inte kan detta speciellt bra, skrivit brev till leverspecialisterna för att de ska få bedöma bilderna, och säga om detta är någonting vi helt kan släppa, eller om vi behöver följa upp det”

Mycket bra och seriöst återigen av NK2. Det är dock intressant att leverexperterna i Örebro, endast verkar gå att kontakta via handskrivna brev.

I övrigt så började jag arbeta 25% i måndags, och på onsdag väntar arbets-EKG (cykel), då pulseländet fortfarande inte vill gå ned. Inför detta har jag även varit och tagit massa blodprover, bland annat koll av sköldkörtelhormon. Intressant, är detta ett nytt spår kanske? Mitt problem med hög vilopuls kallas på läkarspråk för Takykardi, och den intresserade kan fördjupa sin allmänbildning här.

Min vän plastikkirurgen, som jag åt pizza med förra helgen, tyckte jag omgående skulle börja äta betablockerare, för att se om det blir bättre. Då kan man senare trappa ned, och se om det givit med sig. Det blir något att diskutera med min kardiolog på onsdag.

Min stackars kardiolog, jag är nog inte en enkel patient att ha och göra med. Senast påpekade jag att det höga värdet för D-dimer, vilket falskt indikerade lungemboli (proppar i lungorna), kunde ha att göra med ett annat läkemedel jag använder, Ventolin. Jag hänvisade detta till en israelisk doktorsavhandling på engelska jag hittat på nätet, och där jag hade skrivit ut sammanfattningen, och tagit med till besöket. 

I min journal läste jag efteråt, ”längre samtal med patienten. Patienten är mycket påläst om sin sjukdom."

Glad Påsk!


Kommentarer

  1. Bra att du är påläst när du ska träffa läkarna. Du som ville bli läkare när du var yngre har nu nytta av de egenskaperna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tyvärr måste man ha orken att vara väldigt engagerad, för att få den bästa vården.

      Radera

Skicka en kommentar