23. Det finns inget dåligt väder.

 

Folkpool rekommenderar på sidan sex i sin monteringsanvisning att man absolut inte ska sätta igång med linermontering om temperaturen understiger +15˚C.

Igår, 26 november, var temperaturen -6˚C och årets hittills kallaste dag. Då drog Folkpool igång tidigt.

Nåväl, jag antar att detta gäller ifall man själv som lekman ska börja slaska med liner, klister, vatten i snålblåst. Det är kanske skillnad när proffsen gör det.

De var iallafall välförberedda med dieselaggregat, vakumsug, gasolvärmare, och en stor tank med en kubikmeter varmvatten uppvärmt med doppvärmare, som stod bredvid poolen och rykte och puttrade.

Väggarna slipades och spacklades, en 5 mm tjock skumplast fästes på väggar, och den blåa mattan rullades ut på poolgolvet.

Jag hade förvarat den stora tunga kartongen med liner inne i huset, för att den skulle vara 22 grader varm och mer lätthanterlig. 

-Fan också, den kommer spricka som ett mariekex, när de försöker veckla ut den, tänkte jag högt inne från vardagsrumsfönstret.

Men när gasolvärmaren dragit igång, och det gått några minuter, kunde montörerna arbeta i t-shirt under pooltaket, medan nordanvinden piskade på utanför. Det var rena ångbastun därinne.

-Fyller du med trädgårdsslangen tills precis under första trappsteget, så räcker det med två tankbilar i nästa vecka. Annars måste vi köra tre.

-Absolut, det lilla fixar jag.

Det tog ett helt dygn.










Kommentarer

Skicka en kommentar